pondelok 31. augusta 2015

Úsmevy všedných dní

- Už zase si sa namazala! - zavrčí manžel a pokrúti nosom.
Rozumej: namazala som si kĺby Cannabis krémom.

x

Hádajte, ako vyzerala dlážka pod Dominikinou "ruskou" postieľkou, keď sme posteľ poskladali? - No predsa husto posiata hračkami.

x

Sofia najradšej vyhráva na klavíri v horúcom lete vianočné pesničky.

x

Zaujímavé, vlastne pochopiteľné, že keď bola chorá a mali sme návštevu, nechcela hrať. Keď návšteva odišla, nesmelo skúšala. Nešlo jej to. Teraz je zdravá a "mastí" staré i nové skladbičky ostošesť.

x

Ešte jeden postreh, pre mňa sebakritika: uvedomila som si, že sa netreba s deťmi príliš vychvaľovať, lebo iné detičky môžu mať iný druh nadania, napr. pekne kreslia, alebo výborne robia stojky.

x

Dominika nám bude chýbať. Jej nezbedný úsmev, bystré pohyby, láska k bábkovému divadlu, ktoré som s ňou rada hrávala, lebo hitom tejto sezóny bola Červená karkulka, a tá rozprávka je krátka. No a papkáčik nevídaný! To dieťa keď si sadne k chlebíku alebo polievočke alebo rezňu, nevstane, kým to celé systematicky nespapá!

x

Sofia pri fazuľovej polievke, keď sa Dominika chválila, že má väčšie fazule, čiže ako to nazývajú, "bomby":
"Aj z malej bomby veľký výbuch býva!"

x

Andrejko dojemne vykladá pred návštevou:
"Teším sa do školy! Po prvé preto, lebo stretnem kamarátov. Po druhé preto, lebo sa už doma nudím. A po tretie pre toto - dramatická pauza - a vytiahne nový peračník. Ten mi kúpila MAMA!"

x

Ináč mama bola natoľko neinformovaná, že Sofinke priniesla školskú aktovku, hoci ju bude potrebovať až na budúci školský rok.

x

Tohto roku bude Sofinka chodiť do škôlky, na klavír a na plávanie. Andrej dostal "mokré vysvedčenie", že "plávam kraula". (asi tri tempá).
Na Dominikinom "mokrom" vysvedčení sa skvejú slová: "Viem splývať a púšťať bublinku."

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára