piatok 21. augusta 2015

Deťúrence

sú prekrásne, len sa nesmiem veľmi chváliť. Ako toť so Sofinkou-plavkyňou. Prudko sa v bazéne nachladila. A dnes ráno už kýcha aj Andrejko.
Dominička zatiaľ OK. Rada chodí do "ukrytej plavárne" (krytej) a snaží sa. Odvážne poskakuje vo vodičke a kopíruje to, čo robia ostatné deti. Celkove je pohybove veľmi zdatná, vie bystro utekať a po ceste sa šikovne vyhnúť prekážkam. Susedka mi vravela: "Tá malá beží ako strela!" Tá pani vie, čo hovorí, vychovala dcéru-telocvikárku, aj sama bývala rýchla a výkonná. (Aha, už sa zas chválim. Brzdím.)

Nuž ale treba povedať, že z Andrejka rastie fešák. Trénuje futbal na lúke pred činžiakom oproti cez ulicu, bývajú tam tri deti, z toho jeden siedmak, ten Aja dobre popreháňa. Dievčatko je Ajova rovesníčka, tiež bystrá, korčuľujú spolu na kolieskových. Keď sa zíde viacero detí, hrajú "kohúta", volejbal, či na "bežeckú dráhu" - štyri deti si ľahnú na trávu, piate po nich beží (!) Susedka má na návšteve vnúčika z Anglicka, s tým je tiež kopec zábavy. Takto vcelku pokojne nám plynú prázdniny. Bohužiaľ sa pomaly, ale isto končia.
Sofinka práve vygrcala na gauč živočíšne uhlie. Našťastie tam bola prestretá deka. Práčka má pračku. Takže takto veselo sa nám míňajú prázdniny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára