pondelok 5. septembra 2016

Zbohom leto, vitaj škola!

Pobaliť všetky vrecúška, všetko 2x, pomohla som s telocvikom, tatík balil výtvarnú – do krabice od topánok zabalil všetky farby a farbičky, zásteru, štetce, plastelínu, všetko malo byť označené menom, zabalil Sofinke knižky a zošity, dokúpil prezuvky, potom šiel do ZUŠ-ky, mal čo robiť do večera! A ešte sa učil s Ajom – čakajú ho vstupné testy.
Sofi bola spokojná a hrdá prváčka. Napriek celodennému dažďu sme prežili pekný, slávnostný deň.
Aj posledné dni prázdnin boli super. V Kremnici na „gagoch“, s Dominičkou na výletoch, na kupku aj v bazéne, banícke múzeum a mincovňa – všetko bolo poučné a fajn. Menšie nedostatky bledli popri dobrých zážitkoch.
Počasie žičilo do posledného augusta – Sofia sa na ihrisku hojdala ako divá, Ajo robil v piesku kotrmelce – no a 1. septembra začalo liať, prší doteraz, ale vraj má byť pekné babie leto.
Sofi má zajtra narodky, sľubujem jej lyže. Však do zimy je ešte ďaleko, nemusí ich mať hneď.

Zábavné momenty:
- sledovať decká v bazéne z hotelovej izby pomocou priemyselnej televízie (pravda, stále boli s dospelákom),
- robiť si srandu z francúzskeho šéfkuchára, ktorý varil výborne, ale porcie boli mini, predstavte si na večeru maličký kúsok mäska uprostred veľkého taniera, občas k tomu šalát, ale zemiaky nie – senzi návod na schudnutie,
- dobré jedlá cez obed v rôznych reštauráciách po ceste plus pivečko nealkolečko,
- športové výkony mojich troch vnúčat,
- dedove šoférske schopnosti, samozrejme, že „nepotreboval“ navigátor, hlavné, že sme po menších peripetiách došli do cieľa,
- večerné pozorovanie hviezd na lúke,
- Banská Štiavnica krásna vo svojej dezolátnosti
- stred Európy je vraj diskutabilný, ale mohli by to byť Krahule,
- dávať pozor na dve detičky po celý deň, nepretrhla som sa však, lebo sme na to boli traja,
- teraz bude horšie, dozerať na domáce úlohy a učenie, hudobka 3x do týždňa plus Ajov gitarový súbor. Sofia preskočila prípravný ročník, ide do prvého. Len aby zvládala teóriu so staršími deckami – bude viac učenia doma. Presvedčím sa, čo je to „chodiť niekam ako na klavír“ - budeme doslova pravidelne a často chodiť na klavír!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára