streda 5. októbra 2016

Učenie

Rátali sme s Andrejom slohové úlohy z matiky. Mal tam zapísať, koľko bolo v záhrade detí a koľko dospelých, (keď detí bolo 4x menej). Zápis znel: Dospelí: 20 Deti: 20:4. Odpoveď: Dospelých bolo 20, detí 5. Samozrejme, že napísal "dospelích". Tak som mu vysvetľovala, že 1. pád množného čísla je dospelí, ďalšie pády už s ypsilonom. Začudovane pokrútil blonďatou hlavičkou a s úsmevom sa opýtal: "To chceš povedať, že sa píše aj "deťý"? Veru, veru, tá naša slovenčina je niekedy divná! (smajlík)

Sofinka píše s dedom, lebo ja na to nemám trpezlivosť. Rúčka je spočiatku tvrdá, kým sa vypíše. Ale výsledok je celkom pekný. Veď aj dostáva včeličky. dnes doniesla z písania štyri pečiatky - to ako jednotky. Vravím, dve sú dedkove!

Teším sa na klavírovanie. Naučila som sa doprovod k jej skladbičkám. Bude to super, bude to cool, bude ju to nútiť dodržiavať rytmus! A estetický dojem ani nehovoriac!

Nuž a podobných drobných zážitkov je viac. Ani sa nenazdáš, a je tu večer. Počasie nám hrá do karát, vonku prší. Sofia si ako spomienku na predčinžiakové hry nakreslila do prvouky obrázok ihriska. Úloha znela: "Nakresli, akú triedu by si ešte chcel mať v škole." To by bolo, aby bolo v triede pieskovisko a preliezky!

No dobre, prenechám PC na chvíľu Ajovi, už tu pri mne stepuje. Dostane 30 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára