pondelok 23. mája 2016

Malá beťárka

Malá beťárka

- Babka, babka! Však sa nebudeš hnevať? Obrázok spadol, našťastie sa nerozbil! (Ani sa nemohol, lebo bol drevený. Klinček už nedržal).

X

Chorobne rada strihá. Ale čo je veľa, to je moc. Zastrihnúť do záclony a vystrihnúť dierku aj v nových závesoch je trochu neadekvátne pre šesťročné dievča, inak inteligentné. Rozmýšľam nad trestom.

X

Troje legín potrhala. Nové legíny polepila žuvačkou. Ach, tie žuvačky! Musím vygúgliť, ako vyčistiť.
Pamätám sa, že minulé leto dostala nové tričko, ktoré pri prvej príležitosti pošpinila ovocnou zmrzlinou. Odprala som, vysušila, na druhý deň tričko schytalo škvrnu od farebného džúsu. Baba vyprala. Pri mori vykydla na to isté tričko čokoládovú zmrzlinu. Máme foto, ako stojí holá po kolená v mori a s veselým úsmevom odpiera to tričko v slanej vode.

X

Kým sme boli s Andrejkom v kostole (nácvik na sv. prijímanie), bola na lúke pred činžiakom oproti. Sedela na tráve v krúžku medzi veľkými dievčatami. Dedko konštatoval, že sa mu to nepáči, že to nie je spoločnosť pre ňu. Ale nezakročil hneď. Bol celé popoludnie pasívny. Občas taký býva. Dievčatko sa zrejme niečomu priučilo.


X

Je prijatá do ZUŠ, aj do ZŠ v blízkosti nášho bydliska. Najmä pri škole sme tŕpli, či ju prijmú tam, kde chodí Andrejko, čiže na 10 minút peši od nás, lebo podľa rodného listu by mala patriť na sídlisko Západ. Ale našťastie, vzali ju tuto blízko, hoci mali veľa prihlásených. God is good, God is great!

X

Ani by som sa voľakedy nenazdala, že zažijem toľko zábavy pri svojich rozkošných vnúčatách. Pravda, ľuďom môžem byť na smiech, tým krásnym štíhlym mamičkám pred kostolom, v obtiahnutých džínsoch a topánkach na vysokých opätkoch, čaptavá babka. Závidím im, c´est vrai. Poznám však jednu babičku, ktorá pri opatere vnúčat značne omladla. Ona má chlapčeka v Andrejkovom veku, ale dievčatko mladšie, práve čo začalo chodiť. A nieže chodí, ono behá! Babka ho musí lapať!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára