streda 29. apríla 2015

Perličky z posledných dní

PERLIČKY Z POSLEDNÝCH DNÍ

Naša cesta do Nemecka
Rozhodli sme sa pocestovať s deťmi vlakom. Dobrý nápad. Akurát že práve v deň našej cesty štrajkovali nemeckí železničiari. Vlak nás vypľul v Drážďanoch, do Berlína sme dojachali autobusom. Ani S-Bahny nechodili podľa harmonogramu. Tak sme sa tralákali traja dospelí a dve deti so šiestimi kusmi batožiny podzemkou, nadzemkou a na peši, až sme napokon dorazili do cieľa. Utrmácaní, ale šťastní.
Na spiatočnej ceste sa už štrajk nekonal, pani sprievodkyňa mala na tvári úsmev od ucha k uchu a deťom dala „detské“ cestovné lístky na hranie. Aká pozornosť!

Sofinka pomáha
„Vodu! Vodu! Potrebujem súrne vodu!“ kričal manžel od kotlíka, lebo mu už smudol základ na guláš. Prvá zareagovala Sofinka. Niesla dedkovi v drobných dlaniach vodu z rybníčka.

Ajo hrá na gitare, Sofi na klavíri
V Berlíne sa predviedol, celkom sa páčilo. Dobre, že si potrénoval súťažné skladbičky, lebo len čo sme sa vrátili domov, mali v ZUŠ gitarovú súťaž. Umiestnil sa v „striebornom“ pásme a dostal čokoládu. Boli sme radi.
Sofi má šancu umiestniť sa na súťažiach v zlatom pásme, lebo včera jej učiteľka povedala: „Sofinka, to nie je možné, ako ty rýchle chápeš! Ani nestačím vysvetľovať.“ Možno to povedala preto, že Sofi je zlatá, ale rozhodne tým výrokom príjemne pošteklila Sofinkino aj babkino sebavedomie. Sofia vyhrávala aj v Nemecku u brata, prítomní zatlieskali.

Pozitívne zážitky
Pekné hračky, super počasie, milí ľudia, počasie ako vystrihnuté z katalógu cestoviek, výborné jedlo a pitie, torty ľahučké ako vánok, psi a deti behajúce po tráve, radosť z darčekov, dobré správy z banky. Dosť. Obyčajne keď sa vychvaľujem, vzápätí sa niečo „poťapká.“ Tak už len dodám: o chvíľu k nám príde Dominika!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára