utorok 29. decembra 2015

RECEPT

RECEPT NA DLHOVEKOSŤ

- Prijmite na výchovu jedno-dve malé deti. Nedajú vám spať, nedoprajú oddych, čím vás nútia vypäť sily, udržiavajú vás v telesnej i duševnej kondícii oveľa dlhšie, než keby ste starli „pokojne.“

- Venujte sa novej záľube. Pozor však na písanie románu! Úspech sa môže dostaviť až in memoriam alebo nikdy.

- Zoberte si prácu ako vedľajší pracovný pomer.

- Cestujte po svete a píšte o tom blog.

- Pravidelne prispievajte do nejakého časopisu. Najlepšie je prijať záväzok, že do určitého termínu v mesiaci budete pravidelne dodávať článok. To vám spôsobí časté stresy, zvýši adrenalín.

- Ak vládzete, zapíšte sa do turistického oddielu.

- Jóga, aerobic, turistika, cyklistika? Pre telesne zdatnejších.

- Zájdite si občas s priateľkami na kávičku alebo na pizzu. Tým, že sa na tú udalosť tešíte, zvyšujete množstvo hormónu šťastia.

- Tešte sa z malých vecí: malých zdarov, dobrého jedla alebo nápoja, nového účesu Nepozerajte do dokonalého zrkadla, ktoré odhalí nedostatky pleti, vrásky a rednúce vlasy. Tešte sa z nového účesu a nahovárajte si, že vás omladil. Preto sa nebojte dať si veselý odtieň, svetlú farbu, melír, jednoducho experimentujte.

- Tešte sa zo stretnutia so starými priateľmi, ale aj s novými ľuďmi. Neodporúčam hodnotiť jedných pred druhými, takto ľahko vznikajú klebety, a vy tých priateľov nezískate, lež stratíte.

- Prestaňte si robiť starosti! Berte veci ako idú, neznepokojujte sa „sto rokov dopredu“! (To je môj problém. Viem, o čom hovorím. Snažím sa svoje obavy premáhať, ale nie vždy sa darí.)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára