streda 2. decembra 2015

NAJNOVŠIE


NAJNOVŠIE

Sofia: „Ja si od Ježiška želám ... Ale nie, nemôžem to povedať nahlas, lebo sa mi to nesplní!“
A ty, babka, buď múdra, alebo špehuj detské rozhovory, kontroluj kresbičky, zahraj sa na „nebeskú poštárku“, ktorá nosí listy Ježiškovi, a nenápadne poruš listové tajomstvo!

X

Dnes má Sofia koncert. Opäť vo veľkej sále, na koncertnom krídle. Spojené s Mikulášom. Momentálne nesmie zo zdravotných dôvodov sladkosti. Bude problém.
Ba možno bude problém aj s hraním. Uvidíme. Ak tatík nasníma, a bude to dobré, opäť zavesím na you tube. Alebo ak tam budú vtipné momenty.

X

Čo musíme ostatní absolvovať ešte pred koncertom?
Ocko: mimoriadnu kratšiu smenu (mal mať voľno)
Dedko: vyšetrenie čriev – BŔŔŔ!
Braček: vyučovanie
Babka: kaderníctvo – večná dilema, dlho sa odhodlávam. Pretože chcem vyzerať dobre, ale nerada tam sedím.

X
Včerajšok sme mali tiež zaujímavý. Upratovanie, prášenie kobercov, zbavovanie sa starého gauča a kresla, len čo sme to skončili, priviezli nám z Mikuláša novú sofu aj kreslo – pekné, ba Ajovi aj zvláštne vonia. Akurát že tvrdé na sedenie a ďalšia nevýhoda: nesmie sa v obývačke jesť, ani piť! Predtým sme najradšej papali pri TV. Aj pili kávu, kofolu, či ružový čaj, keď sa z toho trochu vylialo, odniesla to deka, ktorou som starú sedačku prikrývala. Reakcia detičiek na nový gauč: „Jééééj!“
S nepapaním sú uzrozumené.
Boj o kreslo. Ajo. „Na kresle budem sedieť ja!“ Máličko som ho poopravila: „Nie, Andrejko. Kreslo bude za odmenu. A budeme sa striedať!“

X

Miništrant svojím príkladom „pritiahol“ spolužiaka, ktorý si to chce v piatok na detskej omši tiež vyskúšať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára