pondelok 6. apríla 2015

NA ČO SME SÚCI

NA ČO SME SÚCI

Starčekovia, starenky, tešte sa! Ste nádejou ľudstva! Pôjdete sťa prví kolonizátori na Mars. Prečo práve starí ľudia? Lebo mladí by tam v tvrdých podmienkach nevydržali. Je tam silná radiácia, ktorá znižuje dĺžku života a negatívne vraj ovplyvňuje rozmnožovacie schopnosti. Mladé bábovky! My skôr narodení sme ostrieľaní, ošľahaní ostrými vetrami života. Ide o jednosmernú cestu. Starkí môžu dožiť, nebude veľká škoda. Pripravia „pôdu“ pre ďalších osadníkov. A keď tam chcípnu, nebude to taká veľká škoda, ako keby zomrel mladý človek. Veď aj tak už boli „na odpis“, čo už zo seniorov? Aký má z nich spoločnosť úžitok? Iba čo ujedajú chleba mladším.
Akýsi redaktor zakončil článok na túto tému v humoristickom časopise slovami: „Tak čo, pošleme tam naše svokry?“ Náramne vtipné! To teda fakt nemalo chybu! My svokry sa cítime urazené. Na druhej strane chápem, že sranda musí byť, sama si rada prečítam alebo vypočujem vtipy o svokrách.
Ale poďme k myšlienke. Akokoľvek streštene ten nápad vyzerá, nemuselo by to byť zlé. Ja sama by som sa prihlásila, keby som tu, na matičke Zemi, nemala dva obrovské záväzky. No uznajte to vzrušenie, letieť v rakete ako kozmonaut, pristáť na Marse, žiť tam, možno aj stretnúť zelených mužíčkov, či mužov – podľa posledných bádaní sú veľkí – užiť si zábavy, presláviť sa, vstúpiť do dejín, a popritom poslúžiť ľudstvu! Vyzývam seniorov, aby sa hlásili. Bolo by to super, bolo by to kúl, konečne by nás neodstrkovali na vedľajšiu koľaj, stali by sme sa pojmom, finančne by sme zabezpečili rodinu tu na Zemi, a ktovie, či aj nezaložili nejakú novú tam hore? Poslúžili vede, pozdvihli svoje ego, ukázali tým mladým faganom a slečinkám, kto je hrdina! Starčekovia a starenky, hor´sa na Mars!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára