piatok 14. februára 2014

TABLET

Tá moderná doba! Dvojročnej vnučke dajú tablet do ručičiek, kým sedí na nočníku. V nádeji, že sa pri pozeraní kreslených filmov pozabudne a vyprodukuje do toho nočníčka niečo mamičke pre potešenie. A Dominika sedí a sedí, do tabletu hľadí, na kakanie celkom zabudla.

Alebo šesťročný Andrejko. Samozrejme, že miluje Angry Birds. Má rozohranú hru a potrebuje cikať. Uteká na záchod aj s tabletom, jednou rukou dvíha dosku, do druhej si prechytí pipíka – a tretia ruka mu chýba. A tak sa stalo, že mu tablet drbol do záchodovej misy. Rýchle vyberá mokrú vec a kladie ju na koberček.

Po náraze príde tatko a pedagogicky skúma, čo sa stalo.
Andrejko sa po chvíli trpezlivému ockovi, ktorý mu kládol vytrvalé otázky typu: „Andrejko, povedz mi, čo sa stalo?“, prizná.

Dedko hromží na vnuka a jeho nešikovnosť.
Strýko tiež nie je nadšený.
Jediný, kto je šťastný, je babka. Andrejko sa priznal! Pozitívna vlastnosť, výsledok výchovy! (Babka je vždy trochu nad vecou, na materiálnych statkoch jej nezáleží, možno preto, že kedysi zarobila pekné prachy. Tá doba už síce pominula, ale babka má stále veľkopanské spôsoby. Čo tam pár eur!)

Skúšali ste vybrať z tabletu baterku? A podarilo sa vám? Nám teda nie. V elektronickom servise to sľúbili urobiť za dvacku s poznámkou mladého chalana, že ak ten tablet bude ešte fungovať, on „zje kefu“! No super vyhliadka.


Teraz čakáme, kým prístroj opravia, chlapec trénuje s dedom elementárnu matematiku, tatko varí s láskou v srdci srdcia na smotane, strýko si niečo vybavuje v meste – a babka, ktorá je vždy trochu nad vecou – sa pokúša napísať humoristickú poviedku.

1 komentár: